Skrivervennlig utgave
 

God gammel oppskrift på fiskegrateng

Hva med å lage fiskegrateng etter en god gammel oppskrift? Det blir gourmetmat i motsetning til den industrielle fiskegratengen du får i daglighandelen. Denne oppskriften tar en times tid, men det er verd strevet!!
   
 
Klikk her for bilde av
ferdig fiskegrateng.
   
 

 

Her kommer oppskriften. Det skulle være nok for 3 personer og rikelig til 2.

Man bør bruke mager fisk som torsk eller Alaska pollock. Man kan benytte sei, men dette gir ikke gratengen så bra konsistens.

Alaska pollock: 600 gram.
Makaroni: 0,5 dl.
Margarin: 3 spiseskjeer til hvit saus.
Siktet hvetemel til hvit saus.
Melk til hvit saus.
3 egg.
Kavringstrø eller griljermel.
Vårløk eller purreløk
Salt.
Muskatnøtt.
Pepper.

  • Kok opp fisken i vann med litt salt i.
  • Kok makaronien
  • Lag hvit saus som bør være tykkere enn vanlig.
  • Bland sammen de rå eggene med den hvite sausen.
  • Bland sammen fisken, makaronien og den hvite sausen tilsatt salt, raspet muskatnøtt, pepper og oppklippet vårløk etter smak. (Pass på at fisken ikke blir moset for mye. Den skal beholde sin konsistens av fisk).

Ha alt i ildfast form og strø over med litt kavringsstrø eller griljermel. Formen settes midt i ovnen. Stekes i ca. 40 minutter ved 200 grader.

Smelt litt smør eller margarin og tilsett oppklippet vårløk. Hell på fiskegratengen etter smak etter at den er kommet på tallerkenen.

Server med kokte poteter eller uten.

 


Gammel opskrift på fiskegrateng, klikk her.

Alaska pollock
Fisk, makaroni kavringstrø, mel og margarin
Tykk hvit saus
Egg som blandes med sausen.
Ferdig til å settes i ovnen.