Å vokse opp i Skjettenbyen

Hei!

Jeg har nettopp blitt oppmerksom på nettsiden din vedrørende Skjettenbyen. Fikk mange gode minner tilbake med bildene som er lagt ut. Vi, min familie, flyttet til Tårnbyveien 115 da rekkehuset ble gjort innflyttningsklart, sommeren 73 tror jeg det må ha vært. Jeg begynte på Valstad skole i første klasse høsten -74. En helt ny skole med lukt av ferske byggmaterialer! Blokkene mellom Tårnbyveien og Landskronaveien var da ennå ikke reist. Det beste med de første årene var tilgangen til den fineste blåleira som vi ungene gravde frem før resten av Skjettenbyen tok form. Til våre mødrers fortvilelse husker jeg der vi kom hjem fulle av tørket blåleire fra topp til tå.

Gatene uten biler ga oss stor frihet! Til lek og sport. Nærheten til naboer førte til tett naboskap og trygghet. Min opplevelse var at jeg kunne besøke og hilse på alle familiene bak de aller fleste dørene i gata. Foreldre ble kjent med hverandre gjennom dugnader og andre arrangementer. Det førte til økt trygghet for barna igjen.

Krøss og B og husmorlaget med sine stunt husker jeg som gode innslag i lokalmiljøet. I disse tidlige årene fikk jeg med meg zorbakurs (skjettensenteret), dansekurs med Night feber på grendehuset. Orienteringsgruppa O-52 (har vel vært en av de største o-klubbene).

 

Husker Inger Lise og soppkontrollene på høsten. Deltagelse i Speideren (blåmeis) og overnatting på speiderhytta. Musikkskolen og orkesteret skulle jeg også stifte bekjentskap med med sine øvelser på gamleskjetten og skolen der.

Etter tre nye år -77 begynte jeg som 4.klasseelev på nok en ny skole, Gjelleråsen skole, hvor jeg var elev i to år før vi flyttet til Drøbak. Når jeg skal identifisere meg med oppvekstplass så lander jeg på Skjettenbyen/Drøbak. Skjettenbyen har vært med på å forme meg som menneske i forhold til kreativitet, trygghet, sosial omgang, dugnadsarbeid og så mye mer. I dag har jeg selv to godt voksne ungdommer, jeg prøver å fortelle dem om min oppvekst på Skjetten og hvor godt jeg opplevde barndomstiden der. Jeg har i dag kontakt med en av mine klassevenninner fra denne tiden.

Takker for siden din som har "dratt meg tilbake" til gode tider og mimring.

Mvh Grethe Marie Solvoll Bjerkan
(E-post Klikk her ).
Nå bosatt i Kristiansund med familie.