Å vokse opp i Skjettenbyen

27. februar 2013.

Nettstedet har fått en meget fin beretning fra Grethe Marie Solvoll Bjerkan om hvordan det var å vokse opp i Skjettenbyen da den var ny. . Les mer.

NYTT 27. februar 2011 - Historiske bilder

9. oktober 2011. Bilde av medaljer fra 19970-årene lagt ut. Klikk her.

27. februar 2011. 4 nye historiske bilder er lagt ut, med takk til Birger Larsen

11. april 2009: Takk til Birger Larsen for å stille til disposisjon interessante historiske bilder fra 1970-80-årene. Tilsammen viser nå de historiske bildeseriene et glimt av et meget aktivt sosialt miljø de første årene etter tilflyttingen til Skjettenbyen. For barna som vokste opp i denne perioden var nok dette en svært bra tid. Velg billedserien "Historie" til venstre eller Klikk her (og deretter på det bildet til venstre du ønsker å se på).

22. februar 2007: Bildene er fra gården Vestre Stav som lå mellom Nordbyveien og den nåværende Karisveien. En takk til Ulf Lilleskare for tillatelse til å bruke bildene.

16. mars 2006: Flere historiske bilder fra Aage Spilsberg er lagt ut. Klikk på linken nedenfor i denne rammen, eller velg bildeserien Historie til venstre.

3. november 2005: Takket være Aage Spilsberg er det I dag lagt ut en del historiske bilder fra Karisveien. Stor takk til ham for dette..


Send et bilde til kjente med epost!

En viktig ide med disse sidene er at folk som bor på Skjettenbyen skal kunne vise venner og kjente i inn- og utland hvordan det er her på Skjettenbyen. Her er derfor en bruksanvisning på hvordan du kan sende ett av bildene med epost.

Klikk på et av de små bildene til venstre, slik at det kommer opp i stor versjon. Plasser kursoren over det store bildet og høyreklikk. Velg "send med epost". Skriv inn epostadressen, en passende overskrift og en passende hilsen til mottakeren, og send eposten.

Hvis du ønsker å lagre bildet på harddisken din, så høyreklikk og velg "Lagre bilde".

Hvis du skulle ønke å bruke et bilde som bakgrunn på skjermen din, så velg "Sett som bakgrunn".

De fleste bildene finnes også med høyere oppløsning enn det som er lagt ut på disse nettsidene. Hvis du har bruk for ett eller flere bilder med høyere oppløsning, send meg gjerne en epost.

Bildene er lagt ut til privat bruk. Hvis de benyttes offentlig, f.eks. på åpne nettsider, følger det med noen betingelser for bruken. Les her.


Ideer til fornyelse av bygninger i Skjettenbyen
Blikeråsen
Foto: Andreas Bjørnnes
17. mars 2012.
Det er alltid verdifullt å høre idéer til forbedringer fra andre steder med lignende bygningsmasse. En e-post 16. mars 2012 fra Andreas Bjørnnes (plan- og bygningssjef i Skedsmo kommune) lyder:
"I Asker ble Bleikeråsen Sameie bygd samtidig med Skjettenbyen, med helt lik bebyggelse. Der har det i det siste dukket opp noen eksempler på vellykkede oppgraderinger av fasader som ser ut til å treffe ungdommen hjemme. Kan det være noe for Skjettenbyen å tenke på?"
Klikk her for netsidene til Bleikeråsen Sameie.
Klikk på bildet ovenfor for større versjon av bildet fra Bleikeråsen Sameie.

Hvilke bilder finnes på nettstedet?

Hovedhensikten er å lage enn samling bilder fra Skjettenbyen. I tillegg er det lagt inn en del bilder fra Skjettenbyens omegn og noen bilder fra Svalbard og fra Nordland. Velg billedserie i valgboksen til venstre og velg bilde ved å klikke på småbildene. Du kan også velge bildeserie ved å klikke på det du vil se på linjene nedenfor her.
Historie - Blomster - Dyr - Sport - Sommer - Høst - Vinter - Panoramabilder - Fiskemåltider - Kjøttmåltider - Mat, diverse - Nitelva - Omegn - Ekstrabilder Svalbard - Nordland. Når du skal se på panoramabilder i full størrelse så bruk rullefeltet under bildet til å panorere bildet.

   
Har Skjettenbyen identitet?

Ett eksempel: Sandefjord var i 1950-årene en by med 6000 innbyggere. Den som vokste opp i Sandefjord fikk identitet etter Sandefjord (var en sandefjording).

En person som har vokst opp i Skjettenbyen, har han fått en like sterk identitet etter Skjettenbyen?


Skjettenbyen som studieobjekt i Uganda
Etter å ha sett disse nettsidene om Skjettenbyen, har en arkitektstudent ved Universitetet i Kampala arbeidet med en sammelikning mellom Skjettenbyen og et utbyggingsområde utenfor hovedstaden Kampala i Uganda.

 

 

Hva heter en person fra Skjettenbyen?

Ifølge Norsk Språkråd heter en person fra Skedsmo kommune "skedsmoing". For eksempler: (Klikk her).

De oppgir ingen betegnelse for en person fra Skjetten eller Skjettenbyen. Hvilket ord bruker du?    "Skjettenbo"?


Hjemmesidetips

Lager du dine egne hjemmesider. Klikk her for noen tips.


Matoppskrift

Klikk her for god gammel oppskrift på fiskegrateng.